Üst kol bölgesi, yaşın ilerlemesi veya fazla kilo alıp verme sonucu sarkabilir ve kişiyi rahatsız eden bir görünüme sahip olabilir. Kol germe estetiği ise bu problemi ortadan kaldırmak için uygulanan bir yöntemdir.
Yaşlanma, genetik yapı, fazla kilo alıp verme, güneşe fazla maruz kalma ve yerçekiminin etkisiyle, kol bölgesinde sarkmalar meydana gelir. Deri ve derialtı dokusu daha gevşek olan kolun arka ve iç bölümündeki sarkmalar, çoğu zaman yağ birikimi ve deri sarkmasıyla meydana gelir.
Kol germe ameliyatı öncesi dikkat edilmesi grekenler neler?
Ameliyattan önceki en az 1 hafta sigara ve alkol kullanılmamalı, kan sulandırıcı ilaçlara ara verilmeli ve operasyon öncesi herhangi bir enfeksiyon oluşması durumunda mutlaka doktora bilgi verilmedilir.
Kol germe ameliyatı nasıl yapılır?
Koltuk altından veya dirsek içinden yapılan kesilerle fazla deri alınarak kola şekil verilir. Yağ fazlalığı varsa, liposuction ile ya da direkt olarak kesilerle alınır. Kesi olan yerlerde estetik dikiş uygulanır.
Kol germe ameliyatı ne kadar sürer?
Kol germe ameliyatı, bölgenin durumuna göre uygulaması yapılacak yöntemle, genelde 1-3 saat arasında sürmekte olan bir cerrahi operasyondur.
Kol germe ameliyatı ağrılı bir operasyon mudur?
Bu operasyon ağrılı değildir. Lakin ameliyat sonrası hafif ağrı ve sızılar hissedilebilir. Bu ağrı ve sızılar, doktorunuzun vereceği ağrı kesiciler sayesinde zamanla ortadan kalkar.
Kol germe ameliyatında hangi anestezi türleri uygulanır?
Kol germe ameliyatı, genel anestezi ya da sedasyon ve lokal anestezi ile hastane şartlarında gerçekleştirilir.